forex trading logo

Evaluari imobiliare

Ing. Tasente Constantin

Auditor energetic gradul I, constructii si instalatii

Expert Evaluator ANEVAR

Director General
S.C. "EVALTAS" - S.R.L.

Telefon: 0722.209.256

Profil de Facebook

Dr. Tasenţe Tănase

Doctor în Ştiinţele Comunicării

Director general al Agentiei de relatii publice Plus Communication

Telefon: 0725.465.508

Profil de Facebook

Website: www.pluscommunication.eu

Tasente George

Evaluator ANEVAR

Membru Titular

Inspector proprietati

Comunicat de presa 3

18 octombrie 2013

COMUNICAT DE PRESĂ

Certificatul energetic, obligatoriu pentru declararea unei clădiri la ghişeele de taxe şi impozite ale primăriilor

Serviciul Public de Impozite şi Taxe (SPIT) Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor care se prezintă la ghişeele instituţiei în vederea declarării unei clădiri, potrivit unui comunicat remis astăzi pe site-ul oficial (http://www.spit-ct.ro/stire/393) că, la data înregistrării contractului de vânzare–cumpărare, se depune şi copia certificatului de performanţă energetică a clădirii.

Reamintim că începând cu 19 iulie 2013, potrivit Legii 159/2013, pentru clădirile sau unităţile de clădire care se vând sau se închiriază, investitorul/proprietarul/administratorul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie a certificatului energetic, astfel încât acesta să ia cunoştinţă despre performanţa energetică a clădirii.

La încheierea contractului de vânzare-cumpărare proprietarul are obligaţia de a transmite certificatul, în original, noului proprietar. De asemenea, la data înregistrării contractului de vânzare-cumpărare, respectiv de închiriere, proprietarul are obligaţia să depună la organul fiscal competent o copie a certificatului, iar originalul va rămâne în posesia proprietarului. Certificatul energetic va face parte din cartea tehnică a clădirii. În caz contrar, contractele de vânzare-cumpărare sau închiriere sunt supuse nulităţii relative.

“Din experienţa acestor 3 luni de la aplicarea legii, am constatat că, atât cetăţenii, cât şi instituţiile publice s-au obişnuit cu paşii procedurali de aplicare a normativelor. Chiar dacă la început au fost mici nemulţumiri, atât vânzătorii, cât şi cumpărătorii sau chiriaşii au înţeles beneficiul acestor certificate energetice şi pasul spre normalitate pe care ţara noastră l-a făcut pentru alinierea la standardele Uniunii Europene”, afirmă Ing. Tasenţe Constantin, auditor energetic gradul I pentru construcţii şi instalaţii, acreditat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, directorul general al EVALTAS (0722.209.256)

Cu stimă,

Drd. Tănase Tasenţe